JEMPUTAN MENYERTAI PERTANDINGAN LAMAN BLOG / PORTAL PERPUSTAKAAN SEKOLAH-SEKOLAH NEGERI MELAKA (PUSTAKAM) TAHUN 2017

 

JEMPUTAN MENYERTAI PERTANDINGAN LAMAN BLOG / PORTAL PERPUSTAKAAN SEKOLAH-SEKOLAH NEGERI MELAKA (PUSTAKAM) TAHUN 2017

 

   Sukacita dimaklumkan bahawa PUSTAKAM akan menganjurkan Pertandingan Laman Blog / Portal peringkat Negeri Melaka secara kolaborasi dengan Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Mansor Shah. Maklumat pertandingan adalah sebagaimana berikut:-

 

Perkara

Tarikh

Pendaftaran secara atas talian (online).

  12 APRIL 2017

Pendaftaran ditutup

12 MEI 2017

Penghakiman akhir di SMK Sultan Mansor Shah

(Penghakiman untuk 10 buah sekolah yang telah dipilih hasil daripada penghakiman awal)

13 JULAI 2017

 

Sehubungan dengan itu, semua Sekolah Menengah Kebangsaan adalah dijemput untuk menyertai pertandingan tersebut. Maklumat lanjut berkaitan pertandingan boleh dirujuk seperti berikut:  

 

 

 

  PENDAFTARAN PERTANDINGAN BLOG / PORTAL ASK

 

 

 

FORMAT & SYARAT PERTANDINGAN

 

i. Pertandingan terbuka kepada semua murid sekolah menengah negeri Melaka. Tema pertandingan Blog/ Portal adalah: 

 

"Pusat Sumber Pengggerak Generasi ICT Menjadikan ASK Sebagai Pemangkin Transformasi 2050"

 

ii.Setiap sekolah perlu menghantar satu penyertaan sahaja yang terdiri daripada 3 orang murid dan seorang mentor (guru pengiring).

 

iii.Setiap penyertaan mestilah menggunakan rekabentuk laman blog dan alamat domain yang baharu. Isi kandungannya perlu mengikut tema pertandingan.

 

iv. Setiap penyertaan perlu mengisi borang pendaftaran berserta alamat laman blog secara online pada portal www.smksms.com sebelum 12 Mei 2017.  

 

v.Penilaian akan dilakukan menerusi capaian ke atas laman blog menggunakan Internet Explorer 6.0 ke atas dan Mozilla Firefox 3.0 ke atas menggunakan alamat domain yang diberikan.

 

vi. Sila nyatakan saiz frame yang ideal bagi setiap laman blog.

 

vii.Hanya 10 penyertaan yang terpilih akan bertanding ke peringkat akhir. Pada peringkat akhir murid akan membuat pembentangan dalam tempoh 10 minit dan sesi soal jawab oleh juri dalam tempoh 5 minit. Penyertaan yang terpilih akan dipaparkan pada portal www.smksms.com untuk tatapan umum.

 

viii.Semua hasil kerja juga mestilah asli dan bebas daripada virus, kod aturcara mencurigakan, unsur perkauman, kebencian politik atau isi kandungan yang menyalahi undang-undang Malaysia.

 

ix.Sekiranya bahan hak cipta terpelihara digunakan, keizinan haruslah diperolehi terlebih dahulu daripada pemilik hak cipta tersebut. Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang pencerobohan hak cipta atau hak intelektual sekiranya peserta melanggar peraturan tersebut.

 

x.Pihak penganjur berhak menolak mana-mana penyertaan tanpa memberi sebarang sebab. Keputusan pengadil adalah muktamad dan sebarang bantahan tidak akan dilayan.

 

xi.Peserta pertandingan juga bebas memilih perisian aplikasi percuma untuk membina laman blog seperti blogspot, wix.com, weebly, zoho sites, IM Creator, wordpress dan sebagainya.

 

xii.Selepas pengumuman di buat bagi sekolah-sekolah yang layak ke peringkat akhir, laman blog tersebut boleh dikemaskini dengan lebih baik untuk di bawa ke pertandingan akhir pada 13 Julai 2017

 

 

 

 

PrintEmail

.

GURU BERTUGAS 2018

MINGGU 30

(13 OGOS - 17 OGOS 2018

 

 

LOG MASUK

PAUTAN LUAR

 • Portal Kerajaan Malaysia
 • Portal KPM
 • Emis Online
 • SPP Online
 • JPN Melaka
 • PPD AG
 • E-Operasi
 • EduwebTV
 • Eg Tukar
 • E-Filing
 • HRMIS
 • E-Gaji
 • MAMPU
 • JPA

TETAMU ONLINE

We have 92 guests and no members online

Today 3

Yesterday 44

Week 270

Month 860

All 151517

Currently are 92 guests and no members online